Relatie & seks counseling
 

Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam biedt begeleiding aan mensen en stellen bij seksuele problemen. Er wordt praktisch en oplossingsgericht hulp aangeboden bij vragen op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relaties. Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam heeft een specialisatie op het gebied van autisme, ADHD, hechting, gender en (seksueel) trauma.

Wilt u als opvoeder graag ondersteuning in de seksuele opvoeding van uw kind neemt u dan gerust contact op voor het bespreken van begeleidingsmogelijkheden die bij u past.

Voor de professional biedt Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam coachingstrajecten aan waarin kennis, handvaten en inzicht vergroot worden. Dit kan zowel op individueel niveau waarin er aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling als op groepsniveau waarin de focus kan liggen op groepsdynamiek of meer productiviteit binnen een team. Dit alles voor de zorg en begeleiding rondom de seksuele ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassen positief te bevorderen.

Wilt u als organisatie advies bij seksuele vraagstukken en ondersteuning bij het implementeren van seksualiteitsbeleid voor het waarborgen van het thema seksualiteit binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Diagnostiek en vaktherapie

 

Van oorsprong ben ik Vaktherapeut drama en gespecialiseerd in observatie en vaktherapeutische behandeling van seksueel trauma. Na vele jaren behandeling te hebben gegeven werk ik nu veel samen met diagnostici waarin ik zorg draag voor het in kaart brengen van de seksualiteit.

Ik heb diverse bij-, en nascholing gevolgd bij erkende opleidingsinstituten waaronder de RINO Groep. Enkele trainingen en verkorte opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

  • Diagnostiek en behandeling van seksueel misbruik.

  • Psychopathologie. Expertise op het gebied van autisme, ADHD, hechting en trauma.

  • Cognitieve gedragstherapie.

  • Behandeling van kinderen na seksueel misbruik, de Horizonmethode.

  • Seksueel misbruik van adolescenten, STEPS methodiek.

  • Vat van zelfwaardering, erkende methode bij seksverslaving.

 

Met mijn functie als Consulent Seksuele Gezondheid NVVS liggen mijn kwalificaties in het uitvoeren van seksuele anamneses en kortdurende counselingstrajecten. Er wordt gebruikt gemaakt van het in kaart brengen van de biologische, psychische en sociale aspecten van het probleem. Aan de hand van de uitkomsten wordt een counselingstraject of kortdurend behandelplan opgesteld en uitgevoerd. Indien nodig wordt er doorverwezen voor eventuele verdere diagnostiek, medisch onderzoek of behandeling elders.