Trainingen
Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam werkt met goed onderbouwde interventies en methodieken en is hierin gecertificeerd. De trainingen kunnen zowel aan de doelgroep, verwanten en professionals worden aangeboden.
Naast onderstaand aanbod kan in overleg een incompany of een op maat gemaakt aanbod worden gemaakt. Zoals bijvoorbeeld een docententraining Vlaggensysteem gekoppeld aan een ouderavond waarin gebruik wordt gemaakt van de methodiek 'Opgroeien met Liefde'. Een training over wat je moet doen en weten als professional over seksueel trauma. Een workshop sekuele integriteit op de werkvloer ofcoaching en advies bij het inplementeren van de lesmethode kriebels in je buik.
Wil je graag weten hoe je seksualiteit, intimiteit en relaties bespreekbaar maakt met patiënten en cliënten binnen jouw werkveld? En wat de impact van beperkingen, psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblematiek hebben op de seksualiteit? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie over een op maat gemaakt aanbod of bij interesse bij één van de onderstaande trainingen.
Mocht je als professional geïnteresseerd zijn in een coachingstraject waarin je meer uit jezelf wilt halen dan kijken we samen wat ik als coach daarin voor je kan betekenen. Neem hiervoor contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Wil je aan de slag met het Vat van Zelfwaardering bij vragen rondom bv. seksverslavingen? Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam is gecertificeerd in de methode het Vat van Zelfwaardering en kan samen met jou praktisch aan de slag om klachten te verminderen. Voor meer informatie, neem gerust contact op.
Wil jij of je organisatie kwalitaitief en up to date kennis vergaren over seksualiteit binnen de gehandicaptenzorg? Praktijk Seksuele Gezondheid Amsterdam heeft een e-learning ontwikkeld welke is geaccrediteerd bij de V&VN en SKJ. Een praktische e-learning met casusvoorbeelden uit de praktijk, oefenvragen, illustraties en taal wat een mooie brug slaat tussen theorie en praktijk. Geintresseerd? Neem eens een kijkje op onderstaande link!
https://www.vakbekwaaminzorg.nl/cursusaanbod/seksualiteit-in-de-vg
Vlaggensysteem
Nu ook voor de doelgroep volwassen en ouderen.
SKJ Geaccrediteerd 10 pnt.
Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen, jongeren en clienten. Het biedt professionele opvoeders handvatten om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en om gepast te reageren.
De interventie wordt toegepast door professionele opvoeders, pedagogen, hulpverleners en leerkrachten. Het Vlaggensysteem biedt ook handvatten voor ouders of verzorgers.
Girlstalk +
Girls’ Talk+ heeft als doel de seksuele weerbaarheid van meiden met een lichte verstandelijke beperking te vergroten om seksuele grensoverschrijding (online en in real life), ongeplande zwangerschap en soa’s te voorkomen. De subdoelen van het programma richten zich op het verbeteren van kennis, zelfvertrouwen, eigen effectiviteit en attitude, en het vergroten van het sociale netwerk.
De interventie is bedoeld voor meiden met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen 55 en 80) van 14 tot 21 jaar oud. Girls’ Talk+ is geschikt voor meiden van diverse etnische achtergronden.
Make a Move +
Make a Move is bedoeld voor laagopgeleide jongens van 12 t/m 17 jaar. Deze groep heeft een verhoogd risico op het plegen van seksuele grensoverschrijding. Het programma kan ingezet worden in instellingen voor jeugd en opvoedhulp, residentieel of ambulant, onderwijs of jongerenwerk. Het programma is geschikt voor jongens met een IQ vanaf 80.
Make a Move heeft als doel het bevorderen van (aspecten van) seksuele gezondheid en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongens. Met Make a Move wordt beoogd dat jongens binnen relationele en seksuele interacties aanvaardbaar en positief gedrag vertonen, passend bij hun leeftijd en omstandigheden.
Opgroeien met Liefde
De interventie richt zich op twee groepen ouders, nl. ouders met kinderen in de leeftijd 0-12 en ouders met kinderen in de leeftijd 12-18.
Doel van de interventie is om ouders beter toe te rusten om hun kinderen seksueel op te voeden.
Subdoelen van de interventie:
Attitude: Ouders vinden seksuele opvoeding belangrijk.
Kennis: Ouders hebben kennis van de seksuele ontwikkeling en het gedrag van kinderen.
Eigen-effectiviteit en vaardigheden: Ouders achten zichzelf in staat om informatie over seksualiteit aan hun kind te geven en om eventueel problematisch gedrag bij te sturen.